Zorgpremie

De zorgpremie is een premie die we in Nederland verplicht zijn te betalen. Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te hebben. Zonder deze verzekering zou u in theorie niet geholpen worden in bijvoorbeeld ziekenhuizen. In de praktijk wordt u wel geholpen, maar zult u alles zelf moeten betalen wat natuurlijk haast niet te doen is.

Om dit te kunnen voorkomen is de zorgpremie in het leven geroepen. De prijzen van zorgpremies zijn in de jaren enorm toegenomen, wat volgens de overheid te maken heeft me onder andere de vergrijzing. Hierdoor is iedereen meer gaan betalen, wat in theorie natuurlijk eigenlijk niemand wil.

Doordat er nogal wat commotie is omtrent de zorgpremie zijn er diverse websites ontstaan die een overzicht geven op de zorgverzekeringen met de laagst mogelijke zorgpremie. Doordat de zorgpremie verplicht is en nog redelijk aan de prijs is het een goed idee om op zoek te gaan naar de laagst mogelijke premie voor pakket dat past bij uw behoeften.

Zorgpremie vergelijken

De zorgpremie komt iedere maand weer terug, veel mensen geven er dan ook het liefst zo min mogelijk aan uit. Om aan een lage zorgpremie te komen is het een goed idee om deze te vergelijken. Vergelijken kan met behulp van het internet, waar u verschillende websites kunt vinden en informatie vandaan kunt halen.

Wilt u zelf de zorgpremies vergelijken, dan kan dit met behulp van informatie die u online kunt vinden. Vergeet bij het vergelijken ook geen aanvullende pakketten mee te nemen in de berekening, want dit is het punt waar veel mensen zich vaak in vergissen en dan na vergelijking alsnog teveel betalen.

Het werkt makkelijker om de vergelijking direct te doen via websites die hierin gespecialiseerd zijn. Vaak zijn deze websites voorzien van een vergelijkingstool en kunnen ze hierdoor razendsnel een vergelijking maken en uw laten zien welke zorgverzekeraar u de beste premie kan bieden.

Bij ziekenfondsverzekeringen.nl kunt u eenvoudig en snel een vergelijking maken met de handige gratis tool die te vinden is op de website. Op deze tool hoeft u enkel een aantal vragen in te voeren en aan te geven of u gebruik wilt maken van aanvullende verzekeringen. Vervolgens zal de tool een vergelijking gaan maken en u een aantal mogelijkheden laten zien.

Zit er iets tussen? Dan kun u gelijk een nieuwe verzekering afsluiten en zal de rest voor u geregeld worden, waardoor u er zelf geen omkijken meer naar heeft.  

Zorgpremie 2016 omhoog

In 2016 zal de zorgpremie weer omhoog gaan, volgens de overheid is dit het gevolg van de vergrijzing en de zorg die alsmaar duurder wordt. De stijging zal uiteindelijk neerkomen op zo’n 7 euro per maand en deze wordt automatisch in de zorgpremie meegerekend.

Over het algemeen gaat de zorgpremie ieder jaar omhoog en is het dus altijd verstandig om ieder jaar een vergelijking te doen en over te blijven stappen. Dit is dan ook een tip die wij u willen geven, stap ieder jaar over en betaal niet meer dan dat uiteindelijk nodig is.